Weekend

Welcome to Owl Creek

2. November 2018

Built on the idea that a physical place can deepen the connection between friends, families and the natural world

The all-weather mountain retreat is designed for recharging social relationships

Perched on the hillside, with panoramic views of Snowmass Mountain, the Owl Creek Residence was built on the idea that a physical place can deepen the connections between friends, families and the natural world. Initial site challenges and slope constraints were solved by anchoring the structures directly into the landforms.
At Owl Creek a single shared, stand-alone home was built for two families. Additionally, a collection of lodge-like communal areas are clustered together, creating a space that is both intimate and open.
Natural light was a constant consideration, with every effort made to minimize visual separation from the outdoors. This all-weather mountain retreat is designed for recharging social relationships and renewing connections to the rugged Rocky Mountain landscape.

Images: Jeremy Bittermann

Design: skylabarchitecture.com

© 2018 Robert’s